A Ma-Mi Műhely webshop „anyja”

A Ma-Mi Műhely webshop „anyja”

Nem csinálok titkot abból, hogy vállalkozni nem egyszerű, sőt sok döccenővel tarkított feladat. Nem csinálok abból sem titkot, hogy sok félresikerült tárgyalás, félreismert ember áll mögöttem.

A Ma-Mi Műhely megálmodásakor egyértelműen láttam magam előtt azt, hogy a Műhely tele lesz kreatív, kézműves édesanyák termékeivel, hogy segíteni szeretnék nekik, helyet és lehetőséget adni, hogy az édesanya közösséghez könnyebben eljuthassanak termékeik. Az indulási nehézségek mellett,a webshop ötlete nagyon lassan körvonalazódott bennem. Abszolút webshop és weboldal tudatlanságomban, az egyeztetések eléggé el is csúsztak. Én nem értettem, a másik fél nem értett, vagy nem is tudom…de egyszercsak, mikor már pont finishben voltunk, webshopkészítő nélkül maradtam. Puff neki.  

Nem titkolom, hogyha nem volna a Mompreneurs –magyar vállalkozó anyukák Facebook közössége, akkor ma nem lenne vállalkozásom,de szerintem ezt rajtam kívül még sokan elmondhatják.

A „szakítás” okozta stresszben, a Mompreneurs oldalra írtam kétségbeesve (az már sokadik elkeseredett posztom volt) hogy elakadtam a webshop készítése során, segítsenek ajánlásokkal.

Így történt hát, hogy aznap mikor magamra maradtam a webshopommal, egyből megtalált az új webshopkészítőm, Andi. Azt mondta „gyűjti” az anyuka vállalkozókat, mert szeretne nekik segíteni, azzal hogy profi honlapot, arculatot és webshopot készít nekik.  Rákerestem a munkáira, és nem akartam elhinni, hogy ilyen szerencsém van, minden munkája gyönyörű. Egy óra alatt megállapodtunk, Andi egy hét alatt elkészítette a webshopom. Minden egyeztetés pontosan és hatékonyan zajlott. Andi, anyukavállalkozóként ugyanúgy éjjelente lopta az órákat a laptop előtt, s mivel én is, valóban gyorsan tudtunk együttdolgozni.  Olyan gyorsan megvalósult a webshopom, hogy én alig győzöm most utolérni magam a felöltésekkel.

Nézzétek meg milyen csodás lett, https://mamimuhely.shop.hu/ és olvassátok el Andi bemutatkozóját is.

Your Perfect Design: a márka mögött egy erős nő

Andi vagyok. Egy kislány anyukája. Feleség. Nő. Főállású tündérkeresztanya.
Miért mondom mindezt? Webdesignerként számomra a kreatív feladatok nem csupán munkát adnak, hanem inspirálnak is.  Élvezem, hogy új embereket ismerhetek meg, támogathatom őket az arculatuk megtalálásában. Segíthetek nekik, hogy az álmaikból valóságot építsenek. A közös munka idejére a szívem, a lelkem, az időm a kliensé. Minden elvállalt megbízás szerelemgyerek: 100%-ban adom magam az ügyfél sikeréhez.

Honnan indultam?

Marketing szakirányú közgazdászként végeztem. Később részt vettem egy könyvelő OKJ tanfolyamon és ezen a területen helyezkedtem el. Bár szerettek a munkahelyemen és én is jól éreztem magam, legbelül tudtam, hogy ebben a szakmában nem tudok kiteljesedni igazán. Bejárásom volt a számok világába, de nem varázsoltak el. Szerettem volna a mindennapi munka során megélni a sikert és a teljességet egyaránt. Úgy éreztem, több van bennem. Valami más, valami színesebb. Valami, aminek utat kell találnia.

Amikor megláttam a Pixelgyár következő képzésének hirdetését, megdobbant a szívem. Ráébredtem, hogy erre van szükségem, ezt kerestem. A tanfolyamon egy percig sem éreztem magam egyedül. Először még ’csak’ a közvetlen környezetem és a tanáraim támogatását élveztem, időközben azonban társbérlőm is akadt a kislányom személyében. A kezdeti lelkesedés mindvégig kitartott– és úgy érzem, most már örökké ki is fog-, de egy idő után már nem volt annyira komfortos a sok számítógép előtt töltött óra. Nagy pocakkal vizsgáztam és aztán boldogan vetettem bele magam az anyaságba. És a vállalkozói létbe is!

Mégis, mikor?

Én inkább azt kérdezem, mikor, ha nem most?! A gyermekvállalással és a webdesigneri tudás megszerzésével lettem teljes. Szerencsés vagyok, mert mind a férjem, mind a szüleim teljes szívvel mellettem állnak. Így, vagy úgy a család minden tagjától jelentős erőbedobást kíván a vállalkozás koordinálása, mégis úgy érzem, most van itt az idő.

Az idő… amiből néha a sok is kevés. Vannak, akik irigyelnek, mert vállalkozóként rugalmas munkaidőben dolgozhatok. Ez természetesen igaz, ugyanakkor azt is jelenti, hogy sokszor éjszakába nyúlik a munka. Tulajdonképpen minden pillanatban dolgozom, mert sokszor a hétköznapi tevékenységek közben is az aktuális megbízáson töröm a fejem. Szeretem kihozni a dolgokból a maximumot. Több fronton kell megfelelnem, de nem bánom. Fantasztikus érzés kis- és középvállalkozások születésénél bábáskodni. Fontos lépés, amikor egy egyén vagy egy márka megmutatja önmagát: leleplezés, kinyilatkoztatás, boldogság. Megtiszteltetés, hogy a része lehetek.

Mit csinál egy webdesigner tulajdonképpen?

A designeri munka egyik legfontosabb eleme, hogy megismerjem az ügyfeleimet. Ne csak arra legyen fülem, amit mondanak, hanem arra is, amit éreznek, amire gondolnak és amire valóban szükségük van. Természetesen nem mondom meg senkinek, mit tegyen. Nem osztogok kéretlen tanácsokat és nem az én személyiségem az, ami a kivitelezés során dominál. De észreveszem azokat az apró rezdüléseket, hosszúra nyúló sóhajokat, amelyekben elrejtőzik a kimondatlan. Segítek a megbízóimnak, hogy megtalálják a saját hangjukat és helyüket a világban.

A repertoáromban megfér egymás mellett az arculattervezés- legyen az logó, névjegykártya, szórólap vagy árjegyzék- és a honlapkészítés.  Készítettem már egyszerű felépítésű weboldalt éppúgy, mint összetett webshoppal társított bonyolult szerkezetű honlapot. Ha valaki engem választ, a designeri munka mellé kiegészítő szolgáltatásokat is igénybe vehet. Szakember bevonásával vállalom jogi dokumentációk elkészítését is. (Higgyétek el, hosszútávon nem érdemes megspórolni az ÁSZF-re vagy a GDPR nyilatkozatra fordítandó költséget!) Akkor is állok rendelkezésedre, ha szövegírásban vagy weblap üzemeltetésben jönne jól a támogatás. Komplex szolgáltatást nyújtok, hogy ügyfeleimnek már csak az önmegvalósítással és a márkaépítéssel kelljen foglalkoznia.

Kinek kell a webdesigner segítsége?!

Mindenkinek! Legyél te magad az egyszemélyes vállalkozás, vezess szalont vagy éppen gyártóüzemet, ma már, ha nem vagy ott az interneten, nem is létezel. A közösségi média platformot kínál valamilyen szintű jelenlétre, de idővel, ha azt akarod, hogy komolyan vegyenek, szükséged van saját logóra, weboldalra, akár webshopra. A jól megválasztott, karakterhez és márkához illő logó örökérvényű: az emberek meglátják és azonnal tudják, hogy kivel állnak szemben. Egy igényesen felépített, vizuális élményszámba menő, informatív honlap nemcsak lenyomatot hagy az olvasóban, hanem lehetőséget is teremt. Lehetőséget a kapcsolatok és a bizalom kiépülésére, lehetőséget a tájékozódásra, alkalmat az üzletre.

Minden megkeresésnek örülök, de műhelytitokként elárulom, hogy legkedvesem ügyfeleim azok a nők- asszonyok, akik maguk is anyák és vállalkozók. Úgy érzem, egy úton járunk, hasonló nehézségekkel küzdünk és ismeretlenül is ismerjük egymás örömét. Jó érzés ott lenni minden ’születésnél’, de nagy-nagy boldogság, ha nőtársamat láthatom szárnyat bontani.

Neked már van saját oldalad? Ha ki-, újra- vagy átgondolnád, találkozzunk a Your Perfect Design weboldalán, a Your Perfect Design Facebook-ján vagy itt a Ma-Mi Műhely webdesigner rovatában hétről hétre. Designra fel!

Weboldal: https://www.yourperfectdesign.hu
Facebook: https://www.facebook.com/yourperfectdesign.hu/
A fotót készítette: Kovács-Molnár Andrea – https://www.facebook.com/Andi-fot%C3%B3i-254960498426438/