Jóga elvonulás receptre az anyukáknak

A gyászos fekete novemberem követően elvetemült módon menni akartam. Tulajdonképpen bárhová. Gyerekkel vagy egyedül, de menekülhetnékem volt. Sajnos az ünnepek előtti időszakban, szabad szállodai hely nem volt és szabad baráti kapacitás sem volt, hogy megszállottságomban partnerségre leljek, így esett hát, hogy utazhatnékom eltettem a fiók mélyére.

Elmentek az ünnepek csendes megemlékezésben, ellenben nem pihentem egy percet sem. A 2020-as évre veszélyes fogadalmat tettem, miszerint a 2019-es évi 5%-hoz képest minimum 25%-ra emelem a magammal való foglalkozás időkeretét. Nem kis kihívás. Ezen célkitűzéseim dédelgetve, egy esti social média kitekintő körutamon történt meg velem, hogy belefutottam A JÓGA ELVONULÁS eseményébe. Karmikus, Isteni jelnek vettem, így  azonnal írtam, jelentkeztem és utaltam a foglalót. Majd utána esett le, hogy azon a hétvégén a gyermekem apjának volt betervezve fiús este. Rinya, ima,bűnbánó levelek és nonverbális síró kutyaszemek hatására sikerült meggyőznöm az exem, hogy nekem most erre nagyon nagy szükségem van, lélekdefibrillátornak szükséges.

Úton Balatonvilágos felé én bizony eltökéltem, hogy itt csakis magamban, a ZEN-ben elmerülve, nem traccsolva – trécselve, hanem lélekmegújulva magányomba gubózom. Három teljes nap csak a gondolataimmal, belsőmmel foglalkozva, már előre ohmm-oztam a kocsiban. Azaz volna, mert útitársamul szegődött lányokkal éktelen traccsolásban- trécselésben voltunk, egy pillanat alatt örök barátságot kötöttünk. Nem volt ez másként a Tópart Hotelbe történő megérkezést követően sem, ugyanis az ott jelenlevő hölgykoszorúval már az első jógaórán véd és dacszövetséget alkottunk, a nyakatekert mozdulatsorok és hosszan kitartó erőelemek összekovácsoltak minket. Az első napi jóga óránkat és hangtál meditációnkat követően, megszegve a „csend törvényt” hajnalig csak dolgoztam. Belső béke helyett, munkaterápiát gyakoroltam…ismét. Magammal másnap reggel jól összeveszve fogadtam meg, hogy márpedig hamár elvonuláson vagyok, akkor el kell vonulnom… magamért….2020-ért.

Mindezt reggel 7-kor egy elképesztően frissítő, Napfelkelte és Balaton látványában gyönyörködtető frissítő jóga keretében indítottuk, fenomenális volt.  Kata és Vani szervezésében remek 2019-es évlezáró feladatok, technikák álltak rendelkezésünkre ahhoz, hogy kipucoljuk magunkból a kipucolni valót, levonjuk a konzekvenciákat és újabb terveket szőjünk a jövő évre. A csapatfeladatokkal párhuzamban a hangulat oldottabb lett, egyre több érdekesség, titok vagy terv, álom vagy megvalósulás került napvilágra. Óhatatlanul megkedveltük egymást és óhatatlanul kötődött egyfajta véd és dacszövetség egymás között. Annyira különbözőek voltunk, hogy csüngtünk a másik történetén, kíváncsiságunk hajthatatlannak bizonyult. A délutáni évtervezős feladatunkkor már új üzleti lehetőségek terve született, együttműködésünk elszántságáról bősz telefonszámcsere tett tanúbizonyságot.

Felejthetetlen élményt adott a délutáni jóga és meditáció, amikor életemben először vettem részt vizuális meditáción és bámultam a semmit, miközben elmém frissítő zuhanyban vett részt. Estére sikerült elcsendesednem, de estére már pontosan tudtuk azt is, hogy ki hogy ki mit fog csinálni a 2020-as évben otthon, vagy vállalkozásában. Terveinkre a vacsora során koccintottunk, majd tettük ezt még cirka 44 alkalommal, fesztiváli hangulatot teremtettünk, dübörgött a zene, szólt a jazz, táncoltunk majd kifulladásunkat követően körbe ültük a gyertyákat és történet mesélős játékba kezdtünk.  Előkerültek a legtitkosabb igaz vagy hamis élettörténetek, kitalált képzelmények. Játszottunk és nevettünk, mint a legjobb csapatépítőkön szokás. Folyt a víz rólunk , és a bor. Hajnalban az összes promóciós nyeremény granolacsomagot elpusztítottuk. Megismerkedtünk a vadásszal, a biztosítós idősebb hölggyel és bölcsességeivel. Belehallgathattunk a sztriptízlányok izgalmas világába, megismerkedhettünk milyen egy titkosszolgálat kapujában állni, milyen anyaként vállalkozónak lenni, spritiuális férjtámogató hittel találkoztunk, tantra szexről hallgattunk szájtátva előadást, megismerhettünk szívfacsaró tinédzser utakról és nagy önmagára találásról, titkos kamasz és felnőtt vágyak és szerelmek történeteit. Hajnali 3kor együtt néztük a Hold hídját a Balaton vízén tükröződni.

Abbéli terveim, hogy csak magammal foglalkozom, magányos elvonulásom megélem, részben valósult meg, azonban cseppet sem bánom. Váratlanul azonban megismerhettem 13 remek embert,csodálatos sorsokat és történteket. Összegeztem azonban az évem, sok felismerésre jutottam, megterveztem az idei céljaimat és ami a legfontosabb, hogy igazán, de tényleg igazán kikapcsolódtam és elképesztően feltöltődtem.

Hálás vagyok Katának és Vaninak szervezőknek a csodás kompozícióért, a remek jóga és meditációs órákért,a remek csapatért, a Tópart hotel wellness szolgáltatásaiért, de leginkább azon emberekért akiket ott megismerhettem.

4 éve nem voltam 3 napig csak magamért, ettől kezdve azonban rendszeresíteni fogom, minden édesanyának receptre írnám évi két alkalommal történő beváltásra.

A legközelebbi jóga táborba már befizettem, Te is csatlakozol?