Karrier

A Ma-Mi Műhely webshop „anyja”

Nem csinálok titkot abból, hogy vállalkozni nem egyszerű, sőt sok döccenővel tarkított feladat. Nem csinálok abból sem titkot, hogy sok félresikerült tárgyalás, félreismert ember áll mögöttem.

Tovább »

Vállalkozás indítás 8. rész

“De a Műhely…az elkészült”
“utcán hömpölygő tömegeket láttam”
“teszek a közösségért”
“Mert Én szeretem az embereket”
“talán az is, tényleg hülyeség”
“sok száz mosoly “

Tovább »

Vállalkozás indítás 7. rész

Amikor azt a két mondatot elolvastam , esküszöm úgy elkezdett verni a szívem és úgy elkezdtem remegni, hogy komolyan féltem összeesem. Percekig úgy remegtem, mint akit ráznak, azt hittem sose lesz vége. Nem győztem elégszer elolvasni a cikket, amiben én vigyorogtam önfeledten. Óriási pillanat volt nekem ez, február 4-én felmondtam a biztos munkahelyemen és két hónapra rá, az egyik országos online média cikket jelenített meg rólam. Nem.volt.innen.visszaút.
Úgy vágott gyomron a felismerés, hogy kidobtam a taccsot.

Tovább »

Vállalkozás indítás 6. rész

Megszállottabb voltam, a legmegszállottabbaknál is, most így ennyi hónap távlatából látom, hogy Úristen…. ez a tempó eszméletlen volt, tényleg őrült voltam arra a pár hónapra biztosan.

Tovább »

Vállalkozás indítás 5. rész

Mivel a szponzorációs hajlam minimális volt, úgy a kommunikáció erősítésére helyeztem a hangsúlyt. Beláttam, hogy a rendelkezésemre álló költségkeret vajmi kevés lesz ahhoz, hogy ki tudjam várni a minimum egy éves beindulási/felépülési szakaszt. Kommunikációs robbantásra volt szükségem. Ehhez pedig, a legjobb eszköz egy interjú….

Tovább »

Vállalkozás indítás 4.rész

Canossa-járásunk az igazgatási osztályon kezdtük, onnan az építési hatósághoz mentünk, ahol meghallgathattuk, az alábbi dörgedelmet… „hogy ha rajtam múlik, az az ingatlan soha, de soha semmilyen átminősítési kérelmet nem fog megkapni”.

Tovább »

Vállalkozás indítás 3.rész

Szempillantás alatt tűnnek el a napok az életemből. Elképesztő tempóban építem a leendő vállalkozásom. ………………….. Teljesen kétségbeestem és elkeseredve, könnyeimet nyelve, felkaptam a kisfiam, kocsiba szálltunk és leszaladtunk a hétvégén Nagykanizsára a barátainkhoz.

Tovább »

Vállalkozás indítás 2. rész

Szóval itt vagyok, egy elválás szélén, majdnem exmultisként. Majdnem 8 év után. Felálltam. Nem, azt hiszem nem vagyok normális. Egy kis angyal és egy kisördög veszekszik a fejem felett egész nap, egymással való ordibálásuktól már-már megfájdul a fejem. Senkinek sem merem elmondani mit csináltam. Senki, csak magam tudom milyen volt az elmúlt 12 hónap. Küzdelmes, keserves, harcos, nem szeretem, sok sírással, frusztráltsággal te

Tovább »

Vállalkozás indítás 1. rész

Újra kiszaladtam az értekezletről a mosdóba. Ma délelőtt már negyedszerre. Érzem valami nagyon nem jó. Furán szúr, alul, olyan öv tájékon. Olyan mintha túlzásba vittem volna felülést… haha.

Tovább »