Karrier

Munkaterápia

Elszaladt egy november, bár az elszaladt érzés nem igazán helyénvaló, minden nap egy hétnek tűnt annyira sok minden sűrűsödött bele. November 14-ig a napok eseményeire nem is igazán emlékszem. Az agyam tompa homállyá kente a fejemben az Apum temetése előtti őrületes, szanaszét rohanós, mérhetetlenül ténytagadó elmeállapotom akkori zakatolásait. Akkor már nagyban építettük, szépítettük a Bodza Villát, most már 4 hét messzeségéből látom, méla csendben, Zsófihoz képest lassított felvételszerűen tettem a dolgom, költöztem be a villába. A villa gyönyörűségét melankolikus passzivitásban,

Tovább »

Széttört üvegdarabok

Hogy milyen az a pillanat, mikor hallod az életed darabjaira hullani? Bénító. Ahogy az üvegcserepek hullanak le egy másodperc alatt, szál ki belőled az erő. Nem, nem tudsz lábra állni. A tested jelzi; ennyi, nem bírom tovább. AZNAP a Műhely oktatókkal megbeszéltük, hogy együtt állunk neki a dobozolásnak. Nehéz hét állt mögöttem, álmatlan éjszakák, hogyan tovább kérdések, szemtikkelés. A kisfiammal együtt indultunk útnak, kalandnak fogtuk fel az összecsomagolást, próbáltam nem szembenézni azzal, hogy  újrakezdés, újhelyszerzés, mint olyan még körvonalakban sem

Tovább »

A Ma-Mi Műhely webshop „anyja”

Nem csinálok titkot abból, hogy vállalkozni nem egyszerű, sőt sok döccenővel tarkított feladat. Nem csinálok abból sem titkot, hogy sok félresikerült tárgyalás, félreismert ember áll mögöttem.

Tovább »

Vállalkozás indítás 8. rész

“De a Műhely…az elkészült”
“utcán hömpölygő tömegeket láttam”
“teszek a közösségért”
“Mert Én szeretem az embereket”
“talán az is, tényleg hülyeség”
“sok száz mosoly “

Tovább »

Vállalkozás indítás 7. rész

Amikor azt a két mondatot elolvastam , esküszöm úgy elkezdett verni a szívem és úgy elkezdtem remegni, hogy komolyan féltem összeesem. Percekig úgy remegtem, mint akit ráznak, azt hittem sose lesz vége. Nem győztem elégszer elolvasni a cikket, amiben én vigyorogtam önfeledten. Óriási pillanat volt nekem ez, február 4-én felmondtam a biztos munkahelyemen és két hónapra rá, az egyik országos online média cikket jelenített meg rólam. Nem.volt.innen.visszaút.
Úgy vágott gyomron a felismerés, hogy kidobtam a taccsot.

Tovább »

Vállalkozás indítás 6. rész

Megszállottabb voltam, a legmegszállottabbaknál is, most így ennyi hónap távlatából látom, hogy Úristen…. ez a tempó eszméletlen volt, tényleg őrült voltam arra a pár hónapra biztosan.

Tovább »

Vállalkozás indítás 5. rész

Mivel a szponzorációs hajlam minimális volt, úgy a kommunikáció erősítésére helyeztem a hangsúlyt. Beláttam, hogy a rendelkezésemre álló költségkeret vajmi kevés lesz ahhoz, hogy ki tudjam várni a minimum egy éves beindulási/felépülési szakaszt. Kommunikációs robbantásra volt szükségem. Ehhez pedig, a legjobb eszköz egy interjú….

Tovább »

Vállalkozás indítás 4.rész

Canossa-járásunk az igazgatási osztályon kezdtük, onnan az építési hatósághoz mentünk, ahol meghallgathattuk, az alábbi dörgedelmet… „hogy ha rajtam múlik, az az ingatlan soha, de soha semmilyen átminősítési kérelmet nem fog megkapni”.

Tovább »

Vállalkozás indítás 3.rész

Szempillantás alatt tűnnek el a napok az életemből. Elképesztő tempóban építem a leendő vállalkozásom. ………………….. Teljesen kétségbeestem és elkeseredve, könnyeimet nyelve, felkaptam a kisfiam, kocsiba szálltunk és leszaladtunk a hétvégén Nagykanizsára a barátainkhoz.

Tovább »