Image Alt

  Balogh Eszter

  Munkajogász, BLW és hordozási tanácsadó

  Dr. Balogh Eszter vagyok, munkajogász, baba- és gyermekhordozási tanácsadó, BLW- és mosható pelenka tanácsadó.

  Kicsit mesélek akkor bővebben arról ezek mit takarnak, mivel foglalkozom:

  – Már az egyetemen is a munkajog volt az egyik kedvenc tárgyam és jogászként való munkám során (most már több, mint 13 éve ) a munkajogon belül a szülők és kismamák jogai a szakterületem, különösen a munkába való visszatérés, munkaviszony megszüntetés esetei.

  Általában várandós kismamák vagy már szülés után, GYED, GYESen lévő anyukák keresnek meg, hogy tájékozódjanak a lehetőségeikről, hogyan járnak a legjobban ha visszatérnének dolgozni, mikre jogosultak, élveznek-e védelmet, stb.

  – Baba- és gyermekhordozási tanácsadóként segítek a családoknak megtalálni és biztonsággal használni azt az eszközt, amivel kényelmesen és magabiztosan tudják hordozni a babájukat. Személyesen házhoz megyek, vagy online is nyújtok tanácsadást.

  – BLW-ről sokan hallottatok, szintén sokan ezt az utat is választottátok, azoknak mondom inkább, akiknek esetleg ez nem annyira egyértelmű mit takar: a BLW (baby-led weaning – magyarul igény szerinti hozzátáplálás) egy hozzátáplálási módszer és megközelítés, ami alapjaiban más a pürés hozzátáplálástól (a baba kezdettől fogva darabosat eszik és nem etetik). Abban segítek a hozzám forduló szülőknek, hogy magabiztosan és tájékozottan tudják segíteni a babájukat a szilárd ételekkel való ismerkedés útján.

  – A mosipelus (mosható pelenka beceneve ) is szenvedélyem, szoktam előadásokat, egyéni tanácsadásokat tartani, szeretem a mosi hírét vinni, hogy a szülők erről a lehetőségről is tudjanak; és kételyeikre, kérdéseikre a magam által is kipróbált és gyakorlatban is bevált tudásom alapján nyújtok segítséget és támogatást.

  Position: Munkajogász, BLW tanácsadó

  Contact