Image Alt

  Micskei Detti

  Író: Betűk? Képben vagyok.

   

  Micskei Detti vagyok, se nem festő, se nem író. Mégis -ahogy lenni szokott-, az élet hozta el azt a szituációt, ami életre hívta azt a könyvet, ami egy több, mint 100 éves problémára ad választ: a betűket úgy ábrázolni a gyerekeknek, hogy az könnyen megjegyezhető legyen.

   

   

  Végzettségem szerint okleveles építészmérnök vagyok, a BME-n végeztem. A kíváncsiság és a kihívás szeretete addig hajtott, amíg a szakma minden zegzugát be nem jártam, így a gyermekeim megérkezése előtt a karrierem csúcsán beruházási projektvezetőként dolgoztam. A kreativitás és a problémamegoldó képesség a mindennapi munkám része volt és ez kellett ahhoz is, hogy minőségi választ tudjak adni az akkor még óvodás fiam kíváncsiskodó kérdéseire: „Ez milyen betű?” Mivel nem szeretek mindent számtalanszor elismételni, olyan megoldást kerestem, aminek a segítségével könnyen megjegyzi: az első a H betű volt, ami híd lett. Bevált, nem kérdezett újra vissza, ezért kerestem képet a többi betűhöz is.

   

  Ugyan a legidősebb fiamnak készítettem, de szeretném, ha minden gyerek életét megkönnyítené, ezért megfestettem, könyvbe szerkesztettem és kiadtam. Használjátok örömmel!