Image Alt

  Oláhné Czeizing Hedvig

  babamasszázs oktató és dúla

  Oláhné Czeizing Hedvig vagyok, óvodapedagógus, hordozási tanácsadó, babamasszázs oktató, várandósság- és szüléskísérő dúla.

  Korábban is gyerekek között dolgoztam óvónőként. Aztán megérkezett a kislányom. Akit nap mint nap csodálok, és akivel szépen lassan ismerkedünk, tanulgatjuk egymást meg magunkat. Azóta is. Anyaként és persze pedagógusként érdekeltek a különböző nevelési megoldások, kísérleteztünk, sok mindent kipróbáltunk, hogy nekünk mi hogyan válik be. Így került az életünkbe és lett mindennapjaink része a hordozás és a babamasszázs is.

  Kislányunkat születésétől kezdve hordozzuk, ami nagy segítséget jelentett a kezdeti időkben és azóta is. Egyszerű megoldást jelent, hogy mindannyiunk igényét össze tudjuk hangolni. Mindkettőnk testközelség igénye megvalósul, a kicsi bármikor el tud aludni, ha elálmosodik, és közben a hordozó személy/anya/én élhetem a saját életem, jöhetek-mehetek, vásárolhatok, ügyintézhetek, találkozózhatok, randizhatok, táncolhatok, tornázhatok. Számomra nagyon sokat jelent ennek a szabadságnak a megtapasztalása anyaként. Hogy minél több családhoz el tudjam juttatni a hordozás lehetőségét, elvégeztem a Beli Buba Hordozó Iskola hordozási tanácsadó képzését. Azóta tanácsadóként csatlakoztam a helyi hordozós klubhoz, segítek hordozós anyatornákon (kanga-tréning, bike with baby), és járok egyéni tanácsadásra családokhoz. Hordozni minden anya hordoz, hiszen mindenki felveszi, megöleli, hozza-viszi gyerekét, csak van, aki eszközt is használ, amivel, megfelelő hordozó eszköz megtalálása esetén, kényelmesebb tud lenni a hordozás mindkettejük számára. Hordozási tanácsadóként abban tudok a hozzám forduló családok segítségére lenni, hogy megtaláljuk a családok számára a megfelelő hordozó eszközt, ami a baba anatómiájának megfelelő tartást biztosít és az őt hordozni vágyók számára is kényelmes, és segítsek annak használatának elsajátításában.

  Újszülöttként kezdtem el masszírozni kislányomat, eleinte pár mozdulatot ismerve és saját megérzés alapján, később két tanfolyamot és oktatói képzést is elvégeztem. Új fogásokat megismerve és a kislányom fejlődésével mindig változtak a babamasszázshoz kapcsolódó szokásaink a saját aktuális igényeinkhez igazodva, miközben az egymásra figyelés, a test tisztelete és a szeret teljes érintés mint kapcsolódási forma állandó. Izgalmas tanulási folyamatnak tartom, hogy amíg „végigzongorázom”, végigszeretgetem a gyerekem minden apró porcikáját, figyelve a reakcióit tanulom őt, ő miközben figyel és tanul engem, tanulja magát is. A babamasszázs egy olyan kapcsolódási lehetőség, ami az érintés útján összehangol minket. A babát megnyugtatja és ellazítja, miközben megtapasztalják a testüket, annak határát, „meddig tartok én, és hol kezdődik a másik (anya vagy apa vagy más, aki masszíroz)”. Szeretném, ha minél több család megismerhetné a babamasszázs nyújtotta lehetőséget, az érdeklődőknek pedig segítségére tudok lenni egyéni vagy csoportos formában lépésről lépésre elsajátítani a babamasszázs technikáját.

  Position: Hordozási tanácsadó, dúla

  Contact