Image Alt

  Takács Tímea

  Pár- és családterapeuta-jelölt

  Takács Timea vagyok, viselkedéselemző, szociálpedagógus, pár- és családterapeuta-jelölt.

   

  Pszichológia- és szociálpedagógia alapszakos végzettségeimmel a gyermekvédelemben dolgozom: állami gondozott gyermekek elhelyezési ügyeivel foglalkozom, emellett a gyermekek hazagondozását igyekszem családterápiával segíteni, továbbá pszichés állapotromlásuk megakadályozását rendszerszemléletben segítjük több terapeuta kollégával együtt egy terápiás központban.

  A Magyar Családterápiás Egyesületnél 2017. óta képződöm, jelenleg szupervízió mellett tartok család- és párterápiákat páros vezetéssel. 2020. óta a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné szakirányú továbbképzési szakán tanulok. Alkalmanként osztályokban vagy egyéb kamasz közösségekben tartok kollégákkal “kamasztréninget”, önismereti csoportot, stresszoldó foglalkozást.

  Mi is az a családterápia?

  A családterápia olyan pszichoterápiás irányzat, mely nem egy adott családtag egyéni problémáira, tüneteire helyezi a hangsúlyt, hanem a családtagok közötti viszonyokra, az egymással való viselkedésre, kommunikációra. A családterápia alapját az erőforrásközpontúság és a rendszerszemlélet adja, mely szerint az emberek kölcsönös hatást gyakorolnak egymásra. A terápia célja -a nagyobb nyíltság által- a család működésében a stabilitás megteremtése. A terápia a magukat egy családnak tekintő, egy háztartásban élő családtagokkal, és két terapeutával zajlik, általában kéthetente, másfél óra időtartamban. Párkapcsolati elakadás esetén a pár tagjai vesznek részt párterápián. A pár- és családterápia megtartó erő tud lenni normálkrízisek (gyermekszületéssel járó átalakulások, iskolakezdés, kamaszkor, kirepülő gyermekek, stb) esetén is.

  Position: Pár- és családterapeuta-jelölt

  Contact