Anya lettem, hová lettem!? – Családmenedzsment beszélgetések

6 000 Ft

Kategória:

Description

Anya lettem, hová lettem!? – Családmenedzsment beszélgetések

…anyáknak életvezetésről

 

Egy támogató anyacsoport, ahová magaddal hozhatod a gyerekedet is.

Egy hely, ahol mindketten jól érezhetitek magatokat.

Beszélgetések rólad.

“Anya lettem, hová lettem?” címmel 2 beszélgetést tervezek, amelyek némileg összekapcsolódnak, de önállóan is megállják a helyüket.

 

Az első az anyává válás nehézségeiről, az anyák családban és társadalomban betöltött helyéről, és örök társunkról: az anyai bűntudatról szól.

Mire számítottál, mielőtt anya lettél?  Milyennek láttad magad leendő anyaként? Mi valósult meg ebből? Mire nem számítottál? Mit veszítettél el, ami nagyon hiányzik? Mit nyertél, amit semmiért nem adnál?

 

A másodikon az “elégjóanya” fogalma, anyai önképünk – önértékelésünk – önbecsülésünk és a bennünk lakozó női erő lesz a fókuszban. Milyen a jó anya? Mitől nehéz ma szülőnek lenni? Mennyit ér az anya munkája? Az anya is számít? Ki törődik az anyákkal?

 

A foglalkozásokon a kisgyerekek is szívesen látott vendégek: míg anya tanul vagy beszélget, ők a társasági élet alapjaival ismerkedhetnek. A részvételi díj 6000 Ft/ alkalom, mely magában foglalja a játszóház használati díját is.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött! A programot min. 3 fő jelentkezése esetén tartjuk meg.

 

Amikor megszületett az első gyerekem, azt kérdeztem magamtól: Ez most már mindig így lesz? Mindig ilyen végtelenül kimerült leszek? Elfelejthetem a saját természetes ritmusomat?

Soha többé nem leszek egyedül? Többé nem fogom tudni elengedni magam? Hol vagyok én egyáltalán? Anya lettem, de hová lettem?

Feltetted már magadnak te is ezeket a kérdéseket? És megtaláltad rájuk a válaszokat?

Akár igen, akár nem, ha van kedved a témát más anyákkal együtt végiggondolni, csatlakozz a Családmenedzsment csoporthoz!

Kustár Blanka, foglalkozásvezető: “Én 16 éve lettem anya. Azóta megtapasztaltam, hogy a kimerültség elmúlik. (Majd újra elér.) A saját ritmus helyébe a családi ritmus léphet. A biztonság, amit ad, több, mint amit a sajáthoz ragaszkodás nyújthat. Nagy öröm, ha jut pár óra egyedüllét, de a viszontlátásé ugyanakkora. Elengedni magamat? Na, ezt még tanulom…

Igyekszem őszinte lenni magammal és a családtagjaimmal. Tudok segítséget kérni és elfogadni. Támogató közösségben élek. Kellően önző vagyok ahhoz, hogy “önmegvalósítsak” 3 gyerek mellett is. Régebben tanár voltam, aztán kézműves, majd közösségfejlesztő lettem.

Mindezekből hoztam létre a Családmenedzsment programot.”

 

Az anyaságról, családi életvezetésről szóló foglalkozás kulcsszavai a függetlenség, tudatosság, egyszerűsítés, tervezés. Ezek azok a fogalmak, amelyek mentén beszélgetve megpróbálom a csoportjaim tagjait elvezetni saját megoldásaik megtalálásához.

Egy kis magunkról gondolkodás, sok-sok gyakorlati tapasztalat-megosztás. Nem coaching, nem pszichoterápia, nem tanfolyam, “csak” beszélgetések női körben magunkról, a családunkról, életünkről. Mert én abban hiszek, hogy ez segít.

Alapvetően elégedett ember vagyok. A Családmenedzsment csoportok résztvevőit ehhez az elégedettség-érzéshez szeretném eljuttatni.

Ha többet szeretnél tudni a programról, látogass el a Facebook eseményhez:https://www.facebook.com/events/2550383041950476/

Tervezett dátumok:  márc. 13., április 17.