Ayres terápia

DSZIT (Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia) másnéven Ayres terápia:

“A dinamikus szenzoros integrációs terápia olyan módszer, amely a benne résztvevő gyermeknek izgalmas játéklehetőségeket nyújt, olyanokat, amelyek segítségével éretlen vagy egyes területeken nem kellően differenciált működésű idegrendszerüket saját aktív részvételükkel, önszántukból, egyéni utakon járva fejleszthetik. Tehát nem egy meghatározott, beszabályozott tréning, hanem változatos, sokféle tevékenységet felkínáló, a gyerek számára örömet okozó játékfolyamat.” (forrás:dszit.hu)

A szenzoros integráció egy olyan neurológiai folyamat, amely a test és a környezet ingereit, érzeteit rendezi, és lehetővé teszi, hogy az aktuális helyzetnek megfelelően használjuk a testünket. A szenzoros integrációs terápia elsősorban a legősibb érzékek, a tapintás- és az egyensúlyérzék ingerlésén keresztül juttatja el a gyereket egy magasabb idegrendszeri integrációs szintre.
Eszközei óriáslabdák, guruló hengerek, kötéllétrák, függőhálók, forgó és egyensúlyozó eszközök, deszkák, hinták, stb.

Magamról:
A nevem Becsei Kata. Alapozó terápiás fejlesztő, DSZIT terapeuta és INPP szakember vagyok. Mindig tudtam, hogy gyerekekkel fogok foglalkozni. Eredetileg magyar nyelv és irodalom szakon végeztem, de úgy éreztem máshogy szeretnék a gyerekeknek segíteni. Ezért, több, mint 6 éve foglalkozom mozgásfejlesztéssel 2-8 éves korú gyerekekkel.
Az oktatásban szerzett tapasztalatok arról győztek meg, hogy a tanulás lényege nem csak a tananyag átadása, hanem a képessé tétel, a tanulás alapjainak az elsajátítása.
Meggyőződésem, hogy gyerekkorban a mozgással lehet a legjobban hatni az idegrendszerre. A mozgásra épül a beszéd, az olvasás és az írás is. A mozgásfejlesztésnek tehát igen jelentős hatása lehet minden későbbi tanulási folyamatra. Ezért választottam hivatásként olyan területet, amiben a mozgásnak központi szerepe van.
2-8 éves korú gyerekeknek tartok egyéni és csoportos foglalkozást, és az alábbi problémák esetén tudok segíteni:
– figyelemzavar
– viselkedés problémák
– tanulási nehézség
– egyensúly problémák
– ügyetlen, összerendezetlen mozgás
– hiperaktivitás vagy pont az ellenkezője
– testtudat, testséma
– térbeli, időbeli tájékozódás
– megkésett beszéd és mozgásfejlődés
– szorongás

Kategória:

Description

Ayres terápiás foglalkozás

Hétfő: 9:00-11:00

A komplex vizsgálat írásos véleménnyel együtt 20.000.- /alkalom
Egyéni mozgásterápia 9500.- /45 perc
Csoportos mozgásterápia 6000.-/fő/45 perc, min 3 fővel max 5 fővel tartom

Egyeztetés és előzetes konzultáció:
mamimuhely@bodzavilla.hu