Gyerekjáték készítő workshop

6 000 Ft

Gyerekjáték a gyerekjáték?!

Workshop programleírás:

Nem gyerekjáték kitalálni, milyen a jó gyerekjáték 🙂

Sok kérdés merül fel bennünk, szülőkben: Mi a csemeténk korosztályának megfelelő játék? Baj-e, ha nem úgy játszik, mint a többiek? Játsszunk-e vele kettesben? Játsszon inkább a kortársaival? Milyen játékokkal fejleszthetjük legjobban a személyiségét?

Gyakorló szülőként, pedagógusként, kézművesként jópár éve tanulmányozom a témát gyakorlatban és elméletben is. Most azt találtam ki, hozzuk össze az alkotást a nevelési kérdések megbeszélésével!

A Gyerekjáték a gyerekjáték?! foglalkozásokon minden alkalommal készítünk valamit a gyerekeknek, s közben együtt keressük a válaszokat a fenti kérdésekre.

 

Csatlakozz,

– ha szívesen kipróbálnál különböző kézműves technikákat,

– ha többet szeretnél tudni gyermeked lelkéről,

– ha szeretnél egy kis én-időt, de nem szívesen passzolnád le ezért a gyerekedet,

– ha abban hiszel, hogy a kézzel készült játéknak lelke van!

És akkor is, ha el se tudod képzelni, hogy kézimunkázz, de érdekel a téma és társaságra vágysz!

A kéthetente tartandó másfél órás workshopokon a kisgyerekek is szívesen látott vendégek: míg anya tanul vagy beszélget, ők a társasági élet alapjaival ismerkedhetnek. A részvételi díj 6000 Ft/ alkalom, mely magában foglalja az alapanyagköltséget és a helyszínen használható eszközöket is.

 

Bemutatkozás – Kustár Blanka és a program

 

Amikor megszületett az első gyerekem, azt kérdeztem magamtól: Ez most már mindig így lesz? Mindig ilyen végtelenül kimerült leszek? Elfelejthetem a saját természetes ritmusomat?

Soha többé nem leszek egyedül? Többé nem fogom tudni elengedni magam? Hol vagyok én egyáltalán? Anya lettem, de hová lettem?

Ez 16 éve volt. Azóta megtapasztaltam, hogy a kimerültség elmúlik. (Majd újra elér.) A saját ritmus helyébe a családi ritmus léphet. A biztonság, amit ad, több, mint amit a sajáthoz ragaszkodás nyújthat. Nagy öröm, ha jut pár óra egyedüllét, de a viszontlátásé ugyanakkora. Elengedni magamat? Na, ezt még tanulom…

Igyekszem őszinte lenni magammal és a családtagjaimmal. Tudok segítséget kérni és elfogadni. Támogató közösségben élek. Kellően önző vagyok ahhoz, hogy “önmegvalósítsak” 3 gyerek mellett is. Régebben tanár voltam, aztán kézműves, majd közösségfejlesztő lettem.

Mindezekből hoztam létre a Családmenedzsment programot.

 

Az anyaságról, családi életvezetésről szóló foglalkozásaim kulcsszavai a függetlenség, tudatosság, egyszerűsítés, tervezés. Ezek azok a fogalmak, amelyek mentén beszélgetve megpróbálom a csoportjaim tagjait elvezetni saját megoldásaik megtalálásához.

Egy kis magunkról gondolkodás, sok-sok gyakorlati tapasztalat-megosztás. Nem coaching, nem pszichoterápia, nem tanfolyam, “csak” beszélgetések női körben magunkról, a családunkról, életünkről. Mert én abban hiszek, hogy ez segít.

Alapvetően elégedett ember vagyok. A Családmenedzsment csoportok résztvevőit ehhez az elégedettség-érzéshez szeretném eljuttatni.

 

A női beszélgetőkörök mellett alkotóköröket szervezek. Tanfolyamaimon, műhelyeimen megtanítok a résztvevőknek néhány alap kézműves technikát, amiket maguk élvezetére és családjuk örömére használhatnak a mindennapokban. Waldorf pedagógiát is végzett foglalkozásvezetőként fontos számomra, hogy kezeik mellett a résztvevők lelkét és szellemét is mozgásra bírjam: ezeken a kézműves foglalkozásokon saját tapasztalataimat továbbadva gyerekeink varázslatos játék -és mesevilágát közelebb hozom a szülőkhöz, és beviszek néhány olyan témát, ami segíti a mindennapi családmenedzselést.

 

 

Kategória:

Description